Nutellasemlor, vaniljsemlor, semlor


50 g  jäst
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocke
1/2 tsk salt
100 g rumstemperatur smör
1  ägg
1 msk kardemumma 
Special mjöl
 
Smula ner jästen i en bunke och rör i den kall mjölk, grädde, strösocker, salt, kardemumma och ägget.Skär smöret i små bitar. Höll i lite mjöl i taget och arbeta ihop tills det har blivit en deg. 
Låt vila i 60 under duk. 
Gör runda bollar i önskad storlek.

Låt jäsa under duk i 45 min.
Pensla ägg på bullarna. 
Grädda i 200 g i ca 10 min. 
 
Låt svalna på galler. 

Eftersom jag inte gillar mandelmassa brukar jag ha i Nutella eller vaniljkräm.
Mycket godare.
Men till dom som vill får såklart med mandelmassa. 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0