Påsktårta

Årets påsktårta vart väldigt vårig, fjärilar, rosett och påskliljor. 
I färgerna rosa, orange och gult. 
Mycket god tårta som är väldigt fräsch.  
En väldigt trevlig smak kombination. 


anslag 
 
5 ägg 
3 dl strösocker 
2 tsk vaniljpulver
1 msk vanilj essens
1,5 dl vetemjöl 
1,5 dl potatis mjöl 
2,5 tsk bakpulver
 
vispa ägg och sockret poröst. 
Sila vetemjöl, potatis och bakpulver i en annan bunke, rör om ordentligt.
Blanda i mjölblandningen i äggsmeten. 
Smörj och bröa en from på 24 cm. 
Häll i smeten och in i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 min.
Låt svalna (frys gärna i den och ta fram några timmar innan). 
Dela i tre lika stora delar.

Lemon curd grädde

160 g lemon curd
3 dl grädde 

Vispa grädden och blanda sedan i lemon curd. 

Persikamousse 

4 gelatinblad
1/5  burk konserverade persikor
150 g neutral kvarg
2 dl vispgrädde
1/5 dl Lemon Curd
1/3 dl socker
 
Lägg geletinet i blött, ca 5 min. 
Skär persikorna i små bitar och häll spadet i en kastrull och värm upp. 
Rör i gelatinet, blanda väl. Rör sedan i kvargen. 
Vispa grädde och socker.
Blanda i lemon curden. 
Blanda i kvarg blandningen i grädden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0