Högrev & rotfruktsgratäng
På Valborg serverades det högrev, rotfruktsgratäng med en fräsch sallad, rödvinsås och bearnaisesås.
Högrevet vart riktigt mört och gott.
Var så värt sin tid att tillaga detta.
En kanon god middag.

Kokad&grillad högrev.
2 kg högrev
2 lökar
10 lagerblad
2 tsk svartpeppar korn
6 msk kalvfond
1 msk salt per liter.
Vatten efter behov
Putsa och skär köttet lite lätt.
Lägg i en stor kastrull.
Täck allt samman med vatten. Måtta så man vet hur mycket salt som ska i.
Koka upp och skumma av med en sked. Lägg i salt, skuren lök, lagerblad, pepparkorn, kalvfond.
Låt koka på svag värme i 2 timmar.
Glaze
1 dl kinesisk soya
2 msk agave sirap
1 msk ättika
1 riven vitlöksklyfta
Lägg samman allt i en kastrull och låt koka upp och låt svalna.
Låt gärna högrevet gotta till sig med glaze i ett dygn.
Tänd grillen och börja grilla.
Rotfruktsgratäng, 4 port.
8 potatisar
3 morötter
2 palsternackor
4 charlotte lökar
(Går bra med en gullök)
2 grönsaksbuljong tärningar
3 dl vatten
Salt och peppar
200 g fetaost
Skala och skör rotfrukterna och löken. Tunna bitar.
Koka upp vatten och buljongen.
Häll i rotfrukterna, löken och kryddorna. Låt koka i 10 min.
Varva rotfrukterna och fetaosten i en ugnssäker form.
225 g i ca 30 min
Kommentarer
Trackback