Påskbakelse
Små bakelser med smak av jordgubb och lemoncurd grädde.

Jordgubbsmousse:
4 st gelatinblad
200 g jordgubbar
0,75 dl socker
2,5 dl vispgrädde
Lägg gelatinet i blött i 5 min.
Koka upp jordgubbar och socker i en kastrull och låt puttra i tre minuter. Ta bort ifrån plattan och mixa jordgubbarna med en mix.
Ha i geletinet och rör om ordentligt.
Låt svalna helt.
Vispa grädden hårt och rör i jordgubbspuren i grädden.
Låt stå kylt i tre timmar.
Under tiden gör lemoncurd grädden och rulltårtebotten.
Lemon curd grädde:
160 g lemon curd
3 dl grädde
Vispa grädden och blanda sedan i lemon curd.
Rulltårtebotten
3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Vispa ägg och strösocker poröst.
Tillsätt mjölk och essensen.
Blanda vetemjöl och bakpulver
och vänd ner det i äggsmeten.
Häll smeten på en plåt med bakplåtspapper.
In i ugnen i 250 grader i 5 min.
Låt svalna.
Stansa ur valfri storlek.
Fyll en spritspåse med jordgubbsmousse och en annan med lemoncurd grädde.
spritsa runt eller klicka runt med jordgubbsmousse.
på med en till rulltårtebotten och gör samma sak igen fast med lemoncurdgrädden. Jag toppade bakelsen med en kaningodis.
Servera direkt eller förvara i kylen.
Kommentarer
Trackback