Chokladfondant

Chokladfondant:
100 g smör
150 g mörk choklad
2 ägg
2 äggulor
0,5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
smör, till formarna
strösocker, till formarna
Romgrädde:
2 dl vispgrädde
1 msk rom
50 g mörk choklad, finhackad
Smält smöret och ta bort ifrån plattan.
Ha i den brutna chokladen i smöret, låt det smälta. Rör om någon gång i bland
Under tiden vispa ihop ägg, äggula och socker.
Vispa sedan i mjölet och sist i chokladblandningen. Rör tills det blir en fin smet.
Smöra fyra ugnsfasta portionsformar och sockra sedan formarna. Fördela semestern.
Fram till hit går det att förberedda och ha i kylen under tiden.
Romgrädden:
Vispa grädden och vänd ner rom och finhackad choklad. Fyll en sprits påse.
Grädda Chokladfondant i 225 grader i ca 8-12 min.
Men håll koll ordentligt. För ytan ska vara gräddad och inuti lös.
Låt stå någon minut innan du stjälper upp och lägger på fat.
Dekorera hur som du tycker är fint.