Donuts

  Munkar i all ära. Fina att titta på och goda att äta. 

Ofta när jag gör donuts är för att dom är så fina att titta på och tycker det ger det lilla extra. 


Denna gång gjorde jag en massa mini för att ha som extra tillbehör på milkshaken. 

Lyx gott! 


(null)



25 g jäst

100 g smör

3 dl mjölk

1 dl strösocker

1 tsk salt

2 st ägg

10 dl vetemjöl


Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. När det är fingervarmt så häll det över jästen. 

Ha sedan i socker, salt, ägg och hälften av mjölet. Jobba ihop och tillsätt sedan resten av mjölet. Arbeta ihop till en fin deg och låt jäsa i 45 min. 


Ta upp degen och kavla ut till en platta som är ca 1 cm tjock. Ta ut rundlar och tryck även ut ett litet hål i mitten. Låt jäsa i ca 30 minuter.


Värm upp oljan till 180°. Fritera ett par donuts åt gången i ca 1 minut, tills de fått fin färg. Låt rinna av och svalna på hushållspapper.


Till glasyren:


75 g smör

5 dl florsocker

0.5 dl mjölk

Valfri hushållsfärg

1 msk kakao


Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa det slätt med florsocker och mjölk.  Välj mellan chokladsmak eller hushållsfärg eller varför välja? 

Dela upp blandningen i två skålar. 

Tillsätt hushållsfärgen eller kakaon. Doppa donutsen i glasyren och strö över strössel. 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0