Rågkakor 4 st

 
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
1/2 dl ljus sirap
1,5 tsk salt
2 tsk anis
2 tsk fänkål
ca 800 g rågsikt
 
Smula jästen. Värm mjölken till 37 grader (fingervarmt) och häll den över jästen, rör om till jästen löst upp sig. Tillsätt smör, sirap, salt och kryddor. Tillsätt mjölet och arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. 
Om du inte har en assistenten eller Köksmaskin så är det bara att knåda som bara den.
Jäs under bakduk i 40 minuter.

Stjälp upp degen och knåda den smidig igen. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en rund kaka, ca 15 cm. Lägg bröden på en plåt och nagga dom med en gaffel. Jäs under bakduk i 30 minuter. Grädda i 225 grader, 10 minuter. Svalnas på galler under bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0