Frallor

 

50 g jäst
50 g margarin
5 dl vatten
1 tsk salt
2 dl havregryn
5 dl rågsikt
Ca 7 dl vetemjöl

Smält margarinet och låt svalna något. Rör i vattnet.
När det är fingervarm, höll i det i bytan med smulad jästen i.
Tillsätt salt, havregryn, rågsikt och vetemjöl.
Knåda degen tills den är blank och fast, låt jäsa ca 30 minuter.

Dela degen i 10-12 delar beroende på hur stora frallor du vill ha,
låt dem sedan jäsa på plåt i ytterligare 30 minuter.

Gräddas ca 10-12 minuter i 250 grader.
Låt svalna under bakduk om du inte vill ha en hård skorpa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0