Vörtbröd



50g söt jäst 
50 g smör 
5 dl julmust 
1/2 paket vörtmix 
1 dl ljus sirap
1/2 dl mörk sirap
Mjöl 
2 dl russin

Blött lägg russinen. 
Smält smöret och ha i julmusten.
Smula jästen, häll sedan över vätskan och rör om. 
Ha i resten av ingredienser och så pass mycket mjöl det behövs. 
Knåda eller kör i maskin. 
Ca 10 min. 
Låt jäst i 60 min.  
Baka ut två limpor och lägg i två smorda brödformar. Låt jäst i 40 min. 
In i ugnen i 175 g låt stå i 50 min.
Ta ut brödet ifrån formen och pensla på med mörk sirap och in i ugnen i 10 min. 
Låt svalna på galler. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0