Saffranspannacotta med blåbärskompott

 
 
2 blad gelatin
5 dl grädde

0,75 dl socker
1 kuvert saffran (0,5 g)
1 vaniljstång

 

Blåbärskompotten
400 g blåbär
1 msk socker
1 msk apelsinsaft
Finrivet skal ifrån en halv apelsin
Valfritt antal Noblesse

 


Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter.
Blanda grädde, socker och saffran i en kastrull. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ner fröna och lägg ner stången i kastrullen.
Värm på tills man ser den första bubblan i grädden drar du kastrullen av värmen. Får inte koka!
Lägg i gelatinbladen och rör om i grädden.
Häll i skål och låt stå i kylen över natten.

 

Blanda blåbär, socker, citronsaft och rivet skal i en kastrull. Mosa bären lite lätt med en slev. Låt koka upp och sedan sjuda tills kompotten börjar tjockna. Ställ åt sidan och låt svalna helt.

 

Ta upp vaniljstången ur pannacottan. Vispa upp saffranspannacottan med elvisp tills den blir tjock och fluffig. Fördela blåbärskompotten i glas eller skålar. Sprits över kompotten. Stick ner en eller flera Noblesse i pannacottan. Ställ in i kyl 30 minuter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0