Chokladfondant


(null)


Chokladfondant:

100 g smör

150 g mörk choklad

2 ägg

2 äggulor

0,5 dl strösocker

2 msk vetemjöl

smör, till formarna

strösocker, till formarna


Romgrädde:

2 dl vispgrädde

1 msk rom

50 g mörk choklad, finhackad


Smält smöret och ta bort ifrån plattan.

Ha i den brutna chokladen i smöret, låt det smälta. Rör om någon gång i bland 


Under tiden vispa ihop ägg, äggula och socker. 

Vispa sedan i mjölet och sist i chokladblandningen. Rör tills det blir en fin smet. 


Smöra fyra ugnsfasta portionsformar och sockra sedan formarna. Fördela semestern.

Fram till hit går det att förberedda och ha i kylen under tiden. 


Romgrädden: 

Vispa grädden och vänd ner rom och finhackad choklad. Fyll en sprits påse. 


Grädda Chokladfondant i 225 grader i ca 8-12 min.

Men håll koll ordentligt. För ytan ska vara gräddad och inuti lös. 

Låt stå någon minut innan du stjälper upp och lägger på fat. 

Dekorera hur som du tycker är fint. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0